Hyr IT-funktioner efter behov såsom Pyramid, e-post, Microsoft Office och få dessa tillgängliga via Internet.

SaaS (Software as a service) gör det möjligt för Er att ansluta till och använda molnbaserade program via Internet. Vanliga exempel är e-post, kalender och kontorsverktyg (till exempel Microsoft Office 365).

Saas

SaaS tillhandahåller en fullständig programvarulösning som du köper enligt modellen Betala per användning från en molntjänstleverantör. Du hyr användningen av en app åt organisationen och användarna ansluter till den via Internet, vanligtvis med en webbläsare. All underliggande infrastruktur, middleware, approgramvara och appdata finns i tjänsteleverantörens datacenter. Tjänsteleverantören hanterar maskinvara och programvara och garanterar med rätt serviceavtal även tillgänglighet och säkerhet för programmen och dina data. Med SaaS kan din organisation snabbt komma igång med en applikation till en minimal initial kostnad.

Fördelar med SaaS

Få åtkomst till avancerade program. Du behöver inte köpa, installera, uppdatera eller underhålla någon maskinvara, middleware eller programvara för att kunna tillhandahålla applikationerna till användarna.

Betala bara för det du använder. Du sparar också pengar eftersom SaaS-tjänsten automatiskt skalas upp och ned efter användningsnivån.

Använd kostnadsfri klientprogramvara. Användarna kan köra de flesta applikationerna direkt från webbläsaren utan att behöva ladda ned och installera någon programvara, även om en del program kräver plugin-program. Det innebär att du inte behöver köpa och installera särskild programvara för användarna.

Mobilisera personalen enkelt. SaaS gör det enkelt att ”mobilisera” personalen eftersom användarna kommer åt applikationerna och data från alla Internetanslutna datorer och mobila enheter. Du behöver inte fundera på att utveckla program som kan köras på olika typer av datorer och enheter eftersom tjänsteleverantören redan har gjort det.
Nå data var du än befinner dig. Med data lagrade i molnet kan användarna komma åt sin information från alla Internetanslutna datorer och mobila enheter. Och när data lagras i molnet försvinner inga data om det blir fel på en användares dator eller enhet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa användarupplevelsen, vilket du accepterar om du fortsätter.  X